خواص «تخمه کدو» و «دانۀ چیا»؛ خوردن کدامیک برای سلامتی بهتر است؟
دانه چیا منبعی عالی از فیبر، کلسیم و اسیدهای چرب امگا ۳ است و برای سلامت قلب و گوارش مفید است، در حالیکه دانه کدو تنبل پروتئین و منیزیم بیشتری دارد و به تقویت عضلات، اعصاب و سیستم ایمنی کمک میکند. انتخاب بین آنها بستگی به نیاز تغذیهای فرد دارد و مصرف هر دو میتواند بیشترین فایده را داشته باشد.
هر دو دانه چیا و کدو تنبل انتخابهای عالی برای رژیم غذایی هستند. هیچکدام مطلق «بهتر» از دیگری نیست؛ هر یک فواید تغذیهای خاص خودش را دارد. دانه کدو تنبل پروتئین بیشتری در هر اونس دارد، در حالی که دانه چیا منبع غنیتری از فیبر است.
دانه چیا: منبع عالی فیبر
دانههای چیا منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ هم هستند که با سلامت قلب، کاهش التهاب و بهبود عملکرد مغز ارتباط دارند. افزون بر این، دانههای چیا نسبت به دانههای کدو تنبل کلسیم بیشتری دارند؛ مادهای ضروری برای سلامت استخوانها و استحکام بافتهای بدن.
تخمه کدو تنبل: پروتئین و منیزیم بیشتر
کدامیک را انتخاب کنیم؟
اگر میخواهید یکی از این دو دانه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، بهتر است بر پایه نیاز سلامتی خودتان تصمیم بگیرید.
دانه چیا با داشتن فیبر و امگا ۳ بالا، برای کنترل قند خون و سلامت قلب، استخوان و گوارش عالیست. در مقابل، تخمه کدو تنبل برای تأمین پروتئین، مواد معدنی، سلامت پروستات، بهبود کیفیت خواب و تقویت سیستم ایمنی ارزشمند است.
در واقع، هیچ دلیلی وجود ندارد که هر دو را مصرف نکنید. فقط به یاد داشته باشید که خوردن دانه چیا بهشکل خشک میتواند موجب اشکال در تنفس یا ناراحتی گوارشی شود. بنابراین، اگر آنها را در ترکیب با مواد مرطوبی مانند ماست، اسموتی یا سس سالاد مصرف نمیکنید، حتماً پیش از خوردن، دانهها را در آب خیس کنید.
نظر شما