کشف گورستان سه‌هزار ساله در حومه رشت

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: بر اساس بررسی‌های میدانی باستان‌شناسان در جنوب شهر رشت، بقایای گورستانی با قدمت بیش از سه هزارسال کشف و شناسایی شده است.

 ولی جهانی روز چهارشنبه افزود: این آثار تاریخی که در جلگه‌های گیلان قرار دارند، نشان‌دهنده سکونت انسان از سمت شهرستان رودبار واقع در جنوب گیلان تا نزدیکی‌های رشت و در محدوده ۱۵ کیلومتری مرکز استان در داخل جنگل‌های هیرکانی هستند.

وی ادامه داد: شواهد و مدارک تاریخی به دست آمده بیانگر وجود سکونت در این منطقه از هزاره اول پیش از میلاد تا دوره‌های اشکانی، ساسانی و اسلامی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه به دلیل عدم انجام کاوش‌های باستان‌شناسی هنوز مستندات دقیق‌تری برای تأیید تاریخ این منطقه وجود ندارد افزود: مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است تا بتوان شواهد قطعی‌تری از سکونت انسان در جلگه‌های گیلان از سه هزار و ۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح به دست آورد.

جهانی یادآور شد: این کشفیات نشان می‌دهد انسان‌های اولیه از سمت رودبار به سمت جلگه‌های گیلان و به ویژه شهرستان رشت مهاجرت کرده‌اند.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان رودخانه سپیدرود نقش مهمی در شکل‌گیری تمدن و فرهنگ این منطقه ایفا کرده است.

جهانی خاطرنشان کرد: کشف گورستان‌ها، همراه با آثار و بقایای انسانی، بیانگر تاریخ کهن گیلان و وجود تمدن‌های پیش از اسلام در این استان است.

وی افزود: این کشفیات فرصتی جدید برای مطالعه تاریخ و تمدن منطقه گیلان فراهم کرده است که نیازمند مطالعات و کاوش‌های بیشتری در این حوزه است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: این کشفیات فرصتی جدید برای مطالعه تاریخ و تمدن منطقه گیلان بویژه جلگه گیلان فراهم کرده است که نیازمند مطالعات و کاوش‌های بیشتری در این حوزه است.

جهانی اظهار کرد: بررسی‌های میدانی بیشتری در این منطقه در دست اقدام است که مطالعات تکمیلی پس از انجام بررسی‌های فشرده در منطقه مورد نظر اطلاع رسانی خواهد شد.

گیلان با احتساب شهرک تاریخی ماسوله دارای هفت شهر با بافت تاریخی است که از این میان می‌توان به شهرهای رشت، بندرانزلی، لاهیجان، لنگرود، رودسر و املش اشاره کرد. سهم رشت از بیش از ۶۰۰ بنای تاریخی ۲۴۰ بنا (به تفکیک ۱۰۸ بنا در محله ساغریسازان، ۳۶ بنا پیربازار، ۱۸ بنا باقرآباد و ۷۸ بنا در بازار رشت) است و در شهرهای لاهیجان و املش نیز به ترتیب ۲۶۰ و ۱۱۰ بنای تاریخی شناسایی شده‌اند. بیش از پنج هزار اثر تاریخی و فرهنگی در گیلان شناسایی شده که یک هزار و ۲۷۳ اثر تاریخی از این تعداد شامل بناهای تاریخی و محوطه ها در فهرست ملی به ثبت رسیده است.

بیش از ۳۵۰ اثر تاریخی در شهرستان رشت مورد شناسایی قرار گرفته که ۱۵۸ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.

اخبار مرتبط

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی