بهترین سوپ‌ های سنتی و محبوب ترکیه

سوپ، غذایی جهانی و دوست‌ داشتنی است که در فرهنگ‌های مختلف جایگاه ویژه‌ای دارد. ترکیه نیز با تاریخ غنی آشپزی خود، مجموعه‌ای بی‌ نظیر از سوپ‌های خوش‌طعم و متنوع را ارائه می‌دهد که هر یک داستان و طعمی منحصربه‌فرد دارند. اگر با تهیه بلیط هواپیما استانبول قصد سفر به این کشور را دارید، یا حتی اگر در خانه به دنبال تجربه‌ای جدید از طعم‌ها هستید، آشنایی با سوپ‌های ترکی می‌تواند آغاز گر یک ماجراجویی خوشمزه باشد.

سوپ، غذایی جهانی و دوست‌ داشتنی است که در فرهنگ‌های مختلف جایگاه ویژه‌ای دارد. ترکیه نیز با تاریخ غنی آشپزی خود، مجموعه‌ای بی‌ نظیر از سوپ‌های خوش‌طعم و متنوع را ارائه می‌دهد که هر یک داستان و طعمی منحصربه‌فرد دارند. اگر با تهیه بلیط هواپیما استانبول قصد سفر به این کشور را دارید، یا حتی اگر در خانه به دنبال تجربه‌ای جدید از طعم‌ها هستید، آشنایی با سوپ‌های ترکی می‌تواند آغاز گر یک ماجراجویی خوشمزه باشد. در این مطلب، شما را با برخی از بهترین و شناخته‌شده‌ترین سوپ‌های ترکی آشنا می‌کنیم.

۱. سوپ یایلا (Yayla Çorbası) – پرطرفدار در آنتالیا

سوپ یایلا، که در برخی رستوران‌های آنتالیا با نام سوپ ماست نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین سوپ‌ها، به‌ خصوص در این شهر ساحلی است. مواد اصلی این سوپ، ماست است که با سبزیجات معطر مانند نعناع، خرفه، جعفری و همچنین برنج و نخود فرنگی ترکیب و پخته می‌شود. اصالت این سوپ به منطقه آناتولی باز می‌گردد و طبخ آن بسیار ساده اما نتیجه‌اش طعمی عالی و دلپذیر است. مردم ترکیه اغلب برای تزیین آن از نعنا خشک و فلفل پاپریکا استفاده می‌کنند. سوپ یایلا شباهت‌هایی به آش دوغ ایرانی دارد، اما طعم آن کمی متفاوت و خاص خود است.

۲. سوپ ترخینه (Tarhana Çorbası) – میراثی مشترک و خوش طعم

با توجه به نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی ایران و ترکیه، شباهت‌های زیادی در سبک غذایی دو کشور دیده می‌شود و سوپ ترخینه نمونه بارز آن است. این سوپ که برای ما ایرانیان نیز نامی آشنا و طعمی دل‌نشین دارد، در ترکیه نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است. ترخینه از ترکیب سیر، پیاز، آب، گوشت، جعفری تازه، شوید، نعنا خشک، ماست، مخمر و آرد تهیه می‌شود. این مواد به صورت گلوله‌های کوچک و بزرگ در آمده و برای خشک شدن زیر نور آفتاب قرار می‌گیرند. مواد ترکیبی ترخینه را می‌توان در بازارهای ترکیه خریداری کرده و یک سوپ فوری و لذیذ تهیه نمود یا در بهترین رستوران‌های ترکیه طعم اصیل آن را چشید.

۳. سوپ گزنه (Isırgan Çorbası) – دارویی طبیعی در کاسه سوپ

سوپ گزنه، معروف به سوپ ایسیرگان، یکی از سوپ‌های محبوب در میان مردم ترکیه است که با برگه‌های گیاه گزنه تهیه می‌شود. مواد اولیه این سوپ بسیار ساده و ارزان قیمت هستند، اما خواص فراوانی دارد و به نوعی یک داروی طبیعی برای جلوگیری از بیماری‌ها به شمار می‌رود. اگر مایل به امتحان کردن این سوپ متفاوت و سالم هستید، می‌توانید آن را در بسیاری از رستوران‌ها و کافه‌های ترکیه پیدا کنید.

سوپ1

۴. سوپ بادام (Badem Çorbası) – لذتی از دوران عثمانی

سوپ بادام یا بادام چورباسی، یکی از لذیذترین و قدیمی‌ترین سوپ‌های ترکی است که طرفداران زیادی نه تنها در میان مردمان ترکیه، بلکه بین مسافران و گردشگران نیز دارد. این سوپ از دوران عثمانی به یادگار مانده و در بیشتر مراسم‌ها و جشن‌ها طبخ و پیش روی مهمانان گذاشته می‌شد. ترکیب اصلی آن شامل آرد، شیر، آب گوشت و جوز هندی است و برای تزیین آن اغلب از دانه‌های انار استفاده می‌کنند که جلوه‌ای زیبا و طعمی ملس به آن می‌بخشد.

۵. سوپ سلطان (Sultan Çorbası) – طعمی شاهانه و به یاد ماندنی

شنیدن نام "سلطان" در کنار اسم یک غذا، اغلب ما را به یاد دوران عثمانی و غذاهای درباری می‌اندازد. اما جالب است بدانید که سوپ سلطان، برخلاف تصور، الزاماً ارتباط مستقیمی با آن دوران ندارد. این سوپ به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود، اما مرسوم‌ترین نوع آن از ترکیب نخود فرنگی، بادام، آرد، تخم مرغ و خامه پرچرب تهیه می‌گردد که طعمی غنی و به‌ یاد ماندنی ایجاد می‌کند.

۶. سوپ مرجمک (Mercimek Çorbası) – محبوب‌ ترین در زمستان

اگر در فصل سرما به ترکیه سفر می‌کنید، به‌ خصوص به مناطقی مانند آنتالیا، حتماً سوپ مرجمک چورباسی یا همان سوپ عدس را امتحان کنید. این سوپ در زمستان طرفداران بسیار زیادی دارد. ترکیب آن شامل عدس، پیاز، گوجه، فلفل و نعنا خشک است. سوپ مرجمک، غذایی بسیار لذیذ، مقوی و مناسب برای روزهای سرد یا زمانی است که نیاز به یک وعده غذایی سبک و انرژی‌ بخش دارید.

۷. سوپ عروس (Ezo Gelin Çorbası) – با داستانی جالب و طعمی بی‌نظیر

سوپ عروس یکی از جالب‌ترین داستان‌ها را در میان سوپ‌های ترکی دارد. روایت می‌شود که مادرشوهری از تازه‌عروس خود می‌خواهد تا با مواد غذایی بسیار ناچیزی که در خانه داشتند، سوپی برایش درست کند. عروس جوان نیز با همان مواد اولیه کم، سوپی چنان خوشمزه تهیه می‌کند که به نام "سوپ عروس" یا "ازو گلین" مشهور می‌شود. این سوپ نمادی از خلاقیت و عشق در آشپزی ترکی است و طعمی بی‌نظیر و دل‌ نشین دارد.

سوپ2

فرهنگ غذایی ترکیه سرشار از طعم‌های متنوع و اصیل است و سوپ‌ها بخش مهمی از این گنجینه را تشکیل می‌دهند. هر یک از این سوپ‌ها، با مواد اولیه و روش پخت خاص خود، تجربه‌ای متفاوت و لذت‌ بخش را برای شما به ارمغان خواهند آورد.

سوالات پرتکرار

کدام یک از این سوپ‌ها در رستوران‌های ترکیه رایج‌تر هستند و به عنوان یک تجربه کلیدی برای گردشگرانی به این کشور سفر می‌کنند، توصیه می‌شوند؟

سوپ مرجمک (عدس) به دلیل محبوبیت گسترده به‌ خصوص در زمستان و سوپ یایلا به دلیل پرطرفدار بودن (مخصوصاً در آنتالیا) و در دسترس بودن، گزینه‌های بسیار رایجی هستند. سوپ ترخینه نیز به دلیل وجود مخلوط آماده آن و شناخته‌ شده بودن، به راحتی یافت می‌شود. برای یک تجربه خاص، سوپ عروس (ازو گلین) و سوپ بادام نیز در بسیاری از رستوران‌های سنتی سرو می‌شوند.

آیا در میان سوپ‌های معرفی شده، گزینه‌های مناسب برای گیاهخواران نیز وجود دارد؟

بله، بسیاری از این سوپ‌ها ذاتاً گیاهی هستند یا می‌توانند به راحتی به صورت گیاهی تهیه شوند. به عنوان مثال، سوپ یایلا (با ماست و سبزیجات)، سوپ مرجمک (عدس)، سوپ گزنه و سوپ ترخینه (بسته به اینکه در تهیه خمیر ترخینه از آب گوشت استفاده شده باشد یا خیر) می‌توانند گزینه‌های گیاهی باشند. سوپ بادام نیز در صورتی که با آب سبزیجات به جای آب گوشت تهیه شود، گیاهی خواهد بود.

با توجه به تنوع مواد اولیه، آیا می‌توان به طور کلی طعم غالب یا بافت خاصی را برای سوپ‌های ترکی در نظر گرفت؟

خیر، سوپ‌های ترکی بسیار متنوع هستند. برخی مانند سوپ یایلا طعمی ملایم و ماستی دارند، سوپ مرجمک بافتی غلیظ‌تر و طعمی حبوباتی دارد. سوپ ترخینه طعمی خاص و کمی ترش و معطر از سبزیجات خشک دارد و سوپ بادام می‌تواند طعمی کرمی و آجیلی داشته باشد. این تنوع یکی از جذابیت‌های آشپزی ترکیه است.

اخبار مرتبط

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ارسال به دیگران :

نظر شما

وب گردی