تشریح آخرین وضعیت مرجانهای ایران
پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با انتشار کتاب آبسنگهای مرجانی، آخرین وضعیت مرجانهای ایران را تشریح کردند.
کتاب «آبسنگهای مرجانی ایران» با عنوان اصلی " Coral Reefs of Iran: Biodiversity and Distribution in Extreme Environments" به همت و قلم مشترک دکتر محمدرضا شکری عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی با تخصص اکولوژی و بیولوژی دریایی و دکتر کیوان کبیری عضو هیات علمی و دانشیار پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با تخصص سنجش از دور دریایی به عنوان اولین مرجع جامع درباره مرجانهای آبهای ایران در خلیج فارس و دریای عمان، توسط انتشارات بینالمللی Springer Nature منتشر شد.
این کتاب مستندسازی ۵۶ گونه مرجانی و سازوکارهای انطباق آنها با شرایط سخت محیطی و ترکیبی از دادههای میدانی، سنجش از دور و اکولوژی برای تحلیل سلامت و تهدیدات مرجانها است. در این کتاب همچنین راهکارهای عملی برای حفاظت از پهنهبندی مناطق حفاظتشده دریایی و احیای مرجانها ارائه شده و منبعی برای پژوهشگران، دانشجویان و سیاستگذاران حوزه علوم دریایی به شمار میرود.
دکتر کیوان کبیری خاطر نشان کرد: این کتاب حاصل سالها پژوهش میدانی و استفاده از فناوریهای نوین سنجش از دور است که نشان میدهد مرجانهای ایران با وجود گرمایش و شوری شدید آب، از مقاومت بالایی برخوردارند.
وی ابزار امیدواری کرد که این اثر، گامی برای جلب توجه جهانی به اکوسیستمهای منحصربهفرد دریایی کشور باشد.
نظر شما