مقبرۀ «پسر فرعون» بعد از ۴ هزار سال از زیر خاک بیرون آمد
باستانشناسان آرامگاه «اوسرِفرع» فرزند فرعون «اوسرکاف» (۲۴۶۵ تا ۲۴۵۸ پیش از میلاد) بنیانگذار دودمان پنجم مصر باستان را در گورستان باستانی سقاره کشف کردهاند. درون این آرامگاه، یک «دروازه دروغین» عظیم از جنس گرانیت صورتی با ۴.۵ متر ارتفاع و ۱.۱۵ متر عرض یافت شده است.

دروازه دروغین مقبره اوسرفرع که از گرانیت صورتی تراشیده شده است
دروازه دروغین اوسرِفرع با نوشتههای هیروگلیف پوشیده شده که نام و عنوانهای فراوان او را نشان میدهد، از جمله: «شاهزاده موروثی»، «فرماندار بوتو و نکب»، «کاتب سلطنتی»، «وزیر»، «قاضی» و «کاهن آوازخوان». سنگ دایرهای شکلی که روی زمین در مقابل در قرار دارد و محل گذاشتن پیشکشها بوده نیز از گرانیت صورتی ساخته شده و بر روی آن نیز هیروگلیفهایی حک شدهاند. در نزدیکی این در یک میز پیشکش از جنس گرانیت قرمز به قطر ۹۲.۵ سانتیمتر وجود دارد که روی آن فهرست نذورات آیینی حک شده است.

یکی دیگر از یافتههای بیسابقه، گروهی از مجسمههاست که شاه «جوسر»، همسرش و ده دختر او را نشان میدهد. این مجسمهها در اصل به این آرامگاه تعلق نداشتند و به دلایلی نامشخص، از اتاقی نزدیک هرم پلکانی جوسر به این مکان منتقل شدهاند. همچنین یک مجسمه مردانه از جنس گرانیت سیاه به ارتفاع ۱.۱۷ متر نیز از جای دیگری به این آرامگاه آورده شده است. باستانشناسان بر این باورند که گروه مجسمههای جوسر و این مجسمه گرانیتی سیاه، در دوره دودمان بیستوششم به این آرامگاه منتقل شدهاند.

سنگی که برای قرار دادن نذورات و پیشکشها در پای دروازه دروغین قرار داده شده بود
تاکنون تنها بخشی از آرامگاه کشف شده و حفاریها همچنان ادامه دارد. تیم پژوهشگران امیدوار است که بهزودی به اتاق تدفین نیز دست یابد.
منبع:
فرادید
نظر شما